İSTANBUL / ÜSKÜDAR - Üsküdar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ekm

Gaziler Haftası münasebetiyle ziyaret ettiğimiz Çengelköy muhtarı Gazi Can Cumurcu okulumuzda İade-i  ziyarette bulundu.

Ekm

Toplumsal huzur güven ve birlikteliğin inşasında bireysel olarak  manevi  gelişimi  teşvik etmeyi sağlamak ahlak ve maneviyat konularında öğrencilerimize  rehberlik etmek yol göstermek ve derin bilgilerini bizlerle paylaşmak üzere  Sayın Üsküdar müftümüz Ali Çakır okulumuza ziyarette bulunmuştur.

Ekm

2013/2014 Eğitim öğretim yılından itibaren hayata geçirilen ve geleneksel hale gelen "Mescid Kur´an Okuma ve Arkadaşıma Dua Ediyorum" çalışması bu yılda gönüllü öğrencilerimizin katılımı ile başlatıldı.Haftada iki gün (pazartesi ve preşembe) olarak gerçekleşen etkinliğimizde öğrencilerimiz okunan Yasini şerifi takip ediyor ve daha sonrasında ise hem ülkemizin hemde toplumsal iyiliğe yönelik duaya katkı veriyorlar.Çalışma ufak bir ikram ile son buluyor.

Ekm

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği gün olan (19 Eylül 1921) Gaziler Gününde Çengelköy mahallesi muhtarı ve 15 Temmuz gazimiz Can CUMURCU makamında ziyaret ederek günlerini kutladık, minnet ve şükran duygularımızı sunduk.

Ekm

Öğrencilerimizle birlikte keyifli mi keyifli bir aşure etkinliği yaptık.Fasulye,nohut,üzüm ve buğdaylarımızı sevgi,kardeşlik,birlik ve beraberlikle karıştırarak tabaklarımıza doldurduk.

Ekm

Öğrencilerimiz 15 temmuz gecesi hain darbe girişiminde şehit olan Salih ALIŞKAN,Cengiz HASBAL ve Oğuz Mehmet DURU kabrini ziyaret ettiler.

Ekm

Okulumuzda 6 Ekim İstanbul’un Kurtuluşu Törenle Kutlandı.

Ekm

Montessori Uygulayıcı Eğitimi  Sertifika Programı okulumuzda devam etmektedir.

Ekm

Okulumuzda öğretmenlerimizin düzenlediği aşure  etkinliği yapıldı.Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Eyl

Türkiye Teknoloji Takımı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortak etkinliği TEKNOFEST (İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali), İstanbul Yeni Havalimanı’nda gerçekleşti. 20-23 Eylül 2018 tarihleri arasında düzenlenen festivalin ilk gününe, okulumuz öğrencileri de öğretmenleri nezaretinde katılım sağladı.

Eyl

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Uygulama sınıfımızın Sene Başı  Veli Toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Eyl

2018-2019 Eğitim öğretim Yılı  yapılan törenle açıldı.Okul Müdürü Seda BÜYÜKOL´un konuşmasıyla başlayan törenimiz,Türk Dili ve Edebiyatı  Öğretmeni Müjde Ceren DOĞAN´ın ilk ders konuşması ve mezun öğrenci konuşması ile devam etti.

Eyl

9.sınıflara uyum programı çerçevesinde kahvaltımız ilk iki ders gerçekleşmiştir.

Eyl

Okulumuz Uygulama Anaokuluna bağlı Yavuztürk bülgesinde bulunan TOGEM Anaokulu sınıflarımızda uyum çalışmalarımız öğrenci ve velilerimizin katılımı ile yapılmaktadır.

Eyl

Uygulama Anaokulumuz Uyum Haftası öğrencilerimizin katılımıyla devam etmektedir.