İSTANBUL / ÜSKÜDAR - Üsküdar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Nis

Okulumuz 12. sınıf öğrencileri Üsküdar Belediyesi Valide Sultan Gemisin´de mezuniyetlerine ilk adımı atıp kutlama yaptılar. Bizlere bu imkanı tanıyan belediye Başkanımız sayın Hilmi TÜRKMEN´e çok teşekkür ediyoruz.

Nis

İstanbul Üsküdar’dan bir köprü kurduk Doğubayazıt’a uzanan. Sevgiyle, umutla, inançla geçip bu köprüden; kuş olup uçtuk yurdumun en doğusuna.

09.04.2018 tarihinde Doğubayazıt Şehit Polis Fethi Sekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Üsküdar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencilerinden oluşan 17 kişilik bir ekiple gerçekleştirdik kardeş okul ziyaretimizi. Sabah bayrak törenlerine katıldık, sözle şiir ile duygularımızı ifade ettik. Sınıflarına, atölyelerine girip derslerine katıldık. Sohbet ettik kardeşlerimizle, bilgilerimizi paylaştık, hediyelerimizi paylaştık heyecanla. Gün boyu el ele gönül gönüleydik. Anasınıflarını gezdik trk tek, o gülen gözleri ve kucaklaşmalarımızı yüreğimize kazıdık.

Projemiz Kaymakam ziyareti, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ziyareti ile devam etti. Bizi sıcak duygularla karşılayan ve uğurlayan Doğubayazıd Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Sayın Ulaş AKHAN’a, Kardeş Okul Müdürümüz Sayın Cevat ARAS’a ve bize eşlik eden Şehit Öğretmen Fethi Sekin Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerine çok teşekkür ediyoruz.

10.04.2018 Tarihinde Doğubayazıd’in mihenk taşları olan İshak paşa Sarayı, meteor Çukuru, Ahmed-i Hani Camii, Doğubayazıd Kütüphanesi, Türbeler ve Çarşılar gezdirildi. Buranın tarihini, kültürünü tanıdık zihinlerimize kazıdık. 11.04.2018 sabahı Kars’a doğru yola koyulduk.

Bu süre içerisinde Şeyh Sebih TANRIVERDİ’ye misafirperverliğinden dolayı teşekkürü bir borç biliyoruz.

Güzel anılarla ayrıldık Doğubayazıd’tan. Kardeş okulumuza sevgi tohumları ektik; sevgi tohumları aldık onlardan. Şimdi biliyoruz ki bizler de onların anılarında yaşayacağız. Umutla, inançla bir ve beraber Türkiye’mizin geleceği istikbali olacağız.

Nis

Okulumuzda bir grup öğrenci Edebiyat Öğretmenimiz Müjde Ceren DOĞAN eşliğinde Emirgan Korusu´nu gezip piknik yaptılar

Nis

“Bizim Üsküdar” programı kapsamında okulumuz rehberlik servisi ve Üsküdar Gençlik Merkezi işbirliği ile okulumuz 11-C ve  10-D sınıf öğrencileriyle 12.04.2018 tarihinde Üsküdar’ın tarihi Camii leri, Balaban Tekkesi, Fatih Mahkemesi, Mimar Sinan Çarşısı, Yedi Güzel Adam ve Öncüler Kütüphanesi  gezildi.

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ GEZİMİZ

Üniversite tanıtımlarımız kapsamında rehberlik Servisi ve Üsküdar Gençlik merkezi işbirliği ile 12. G sınıfı öğrencilerimiz 02.04.2018 tarihinde İstanbul Şehir Üniversitesi tanıtım gezisine katıldılar. Kariyer planlama ve meslek seçiminin öneminin anlatıldığı gezide bölümler ve üniversite olanakları hakkında bilgi sahibi oldular.

Nis

Kişisel Gelişim uzamanı Pınar Argın tarafından 10.04.2018 tarihinde  okulumuz konferans salonunda öğrencilerimize “Enerji EFT ”’si konusunda bilgilendirme çalışması yapıldı. Hepimizin bir Enerji Bedenine sahip olduğu ve duygularımız aracılığıyla onun nasıl işlediğini anlayabileceğimizi,  Enerji Eft sini kullanarak hedef belirleme, performans artırma ve olumsuz duygulardan kurtulmanın mümkün olabileceğini anlattı.

Nis

Okulumuz Yiyecek içecek Hizmetleri Alanı Pastacılık Dalı Öğrencileri CNR Fuar Alanında düzenlenen İBATECH 12. Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Çikolota ve Teknolojileri Fuarı´na katıldı.

Nis

Okulumuz Bilişim teknolojileri Alanı alan tanıtımlarına 11/04/2018 tarihi itibariyle başlamıştır.

Nis

Okulumuz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Alan Tanıtımı Çalışmalarına 10/04/2018 tarihi itibariyle başlamıştır.

Nis

Okulumuz Yiyecek içecek Hizmetleri Alanı Alan Tanıtımı Çalışmalarına 09/04/2018 itibariyle başlamıştır.

Nis

Okulumuzda Mehmetçik Vakfı yararına yapılan kermes sonucu, toplanan 6125 TL yardım tutarı Mehmetçik Vakfı hesabına bağış olarak yatırılmıştır.

Okulumuz öğrenci ve öğretmenleri olarak mutluyuz, gururluyuz. Mehmetçik Vakfın´nın okulumuza gönderdiği teşekkür mektubu ektedir.

Nis

Anaokulu öğrencilerimiz İstek BElde Okulları Belde Kampüsünde bulunan  Astronomi Müzesi ve Planetaryumu gezdiler

Nis

Okulumuz tarih öğretmeni Avni Kalaycı´yı 65. doğum gününde, mesleğinin 43. yılında okulumuz öğretmenleri ve öğrencileriyle beraber emekliliğe uğurladık. Okulumuza yaptığı değerli katkılarından dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin Avni Hocasına bundan sonraki hayatında mutluluklar diliyoruz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma Haftası münasebetiyle okulumuz öğrencileriarasında " Çanakkale Ruhu" temalı bir pano yarışması düzenlenmiştir.

Değerler eğitimi çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen yarışma öğrencilerimiz arasında ilgi görmüş ve okul içinde anlamlı bir çalışmaya vesile olmuştur .Sergilenen panolar arasında yapılan değerlendirmedeİ;

1.  11/D sınıfı öğrencilerinin hazırladığı pano

2. 9/G sınıfı öğrencilerinin hazırladığı pano

3, 10/B sınıfı öğrencilerinin hazırladığı pano olmuştur.

Mrt

Okulumuz 9/B sınıfı Kimya Öğretmeni Merve KARAABALI ile birlikte Üsküdar Belediyesi´nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında açtığı "Tebessüm Kahvesi"ni ziyaret etti. Bol tebessümlü vakit geçirdi.